Пространствени анализи
ArcGIS for Desktop включва стотици инструменти за извършване на пространствени анализи. С тяхна помощ можете да автоматизирате много от своите задачи и дейности, в това число да:

•    Калкулирате плътност и разстояние
•    Извършвате статистически анализи
•    Анализирате закономерности като близост, наслагване и т.н.            

prostranstveni analizi
upravlenie na danni Управление на данни
Поддържайки повече от 70 формата за данни, ArcGIS for Desktop позволява лесно да интегрирате всякакви типове данни, които в последствие можете да визуализирате, обработвате и анализирате в ГИС среда. Богатият набор от инструменти за създаване, управление и поддържане на географски, таблични и метаданни Ви дава възможност да:
•    Търсите и намирате геореферирана информация
•    Записвате, преглеждате и управлявате метаданни
•    Създавате и управлявате геобази данни
Картографиране и визуализация
Създавайте висококачествени карти с помощта на лесния за използване ArcGIS for Desktop, възползвайки се от богат набор от:

•    Предварително зададени картни шаблони
•    Картни елементи, символи и графики
•    Лесни за разбиране и използване wizard-базирани помощници за работа

 kartografirane i vizualizaciq
 razshireni vuzmojnosti Разширени възможности за редактиране
Управлявайте Вашите данни с минимален брой кликвания и автоматизирайте процеса на редактиране с мощните инструменти за редакция на ArcGIS for Desktop. Инструментите за разширено редактиране и координатна геометрия  (COGO) опростяват въвеждането, дизайна и почистването на данни. Поддръжката на многопотребителска редакция дава възможност на множество потребители да редактират геобазата данни едновременно, което улеснява обмена на информация между ведомства, организации и персонал.
Геокодиране    
Съществува богат набор от приложения, за които геокодирането е от ключово значение. Благодарение на геокодирането на адреси, можете да представяте пространствено съответната адресна база в ГИС среда, като по този начин откривате закономерности и тенденции във Вашата информация.
 geokodirane
 kartografski proekcii Картографски проекции
С огромния си избор от правоъгълни и географски координатни системи, ArcGIS for Desktop позволява да интегрирате големи обеми от данни от различни източници в единна обща рамка. По този начин лесно могат да се обединяват данни, извършват аналитични операции и създават изключително точни професионални карти.
Разширени възможности за работа с изображения
Много са възможностите, които ArcGIS for Desktop предоставя за работа с графични (растерни) данни. Можете да ги използвате като фон (базова карта), за да анализирате други слоеве; можете да прилагате различни видове спецификации към данните за изображението или просто да го използвате като част от анализа.
 rabota s prilojeniq
 spodelqne na danni Споделяне на данни
Без да излизате от интерфейса на ArcGIS for Desktop (започвайки от версия 10), можете да се възползвате изцяло от ArcGIS Online – облачно-базирана, колаборативна ГИС платформа за създаване и споделяне на карти, приложения, данни и друга геореферирана информация. Можете да въвеждате базови карти, да търсите данни или обекти, да обменяте информация с отделни лица или повече хора от удобно за Вас място.
Персонализиране
Персонализирайте потребителския интерфейс на ArcGIS for Desktop като добавяте или премахвате бутони, опции от менюто или ленти с инструменти. Нещо повече, можете да разработвате собствени приложения чрез ArcGIS Engine, който е наличен посредством програмата ESRI Developer Network (EDN).
 personalizirane

Ресурси

Свалете безплатно!

60-дневен лиценз