Конференция Световен ГИС ден, ноември 2020 

По повод 25-годишнината на ЕСРИ България и във връзка с провеждането на Световния ГИС Ден в България на 18 ноември имаме удоволствието, съвместно с National Geographic България и Фотопавилион, да ви поканим да се включите в първия по рода си конкурс у нас, който обедининява ГИС технологията и фотографията:

ЛЮБИМИ МЕСТА НА КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Улови красотата на България през твоя обектив


Каним всички любители и професионални фотографи да покажат своята уникална гледна точка към красотата на страната ни чрез снимки. Може да поставите на фокус различни свои открития, включително природни, културни, археологически, исторически забележителности, пейзажи или завладяващи градски сцени и т.н. На финала чрез всички кадри ще бъде създадена интерактивна ГИС карта с най-любимите и впечатляващи кътчета на страната. Карта, която ще позволи на всеки желаещ само с няколко клика да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на голямата палитра от участници в конкурса.

Регламент за участие  

В конкурса имат право да участват всички желаещи физически лица, любители и професионални фотографи, без ограничения във възрастта. Всеки желаещ може да се включи с неограничен брой авторски снимки, с размер по-малък от 10 МB всяка. Файлове за участие се подават последователно чрез уеб ГИС формата: https://survey123.arcgis.com/share/b537c4ed1c78458183367a2d1bd2fab3. Кадрите трябва да са придружени с кратко заглавие, както и информация за тяхното местоположение. Няма ограничение в това кога са снимани кадрите. 

Преди да качите своите снимки, моля да имате предвид, че те следва да бъдат авторски, автентично възпроизведени или обработени допълнително и да отговарят на 3-те критерия: да притежават потенциал за споделяне, да бъдат оригинални, без тяхното засненаме да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници. Изображенията следва да не включват заснети хора и да отговарят на българското законодателство, обществения ред и добрите нрави.

Награди

Три от всички фотографии ще бъдат избрани от специално жури на първо, второ и трето място, а техните автори ще спечелят ваучери за фото курс от Фотопавилион. Големият победител печели и ваучер на стойност 300 лв. за покупка на фото или видео техника, аксесоари или консумативи по избор от магазините на Фотопавилион.

Срокове

Краен срок за изпращане на фотографиите: 04.12.2020г.

Победителите ще бъдат обявени на 10.12.2020г. на уебсайта и Facebook страницата на Есри България.

С пълните условия на конкурса може да се запознаете ТУК.

За допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Вярваме, че красотата на България може да бъде намерена навсякъде.
Покажете ни я през своя обектив! 

18 ноември 2020, 09:30ч.

Онлайн събитие
Излъчване на живо в Youtube


Приложението на Географските информационни системи преминава далеч отвъд границите на нашето въображение.


Джак Данджермонд
Esri Inc.