Конференция Световен ГИС ден, ноември 2020 

По повод 25-годишнината на ЕСРИ България и във връзка с провеждането на Световния ГИС Ден в България на 18 ноември имаме удоволствието, съвместно с National Geographic България и Фотопавилион, да ви поканим да се включите в първия по рода си конкурс у нас, който обедининява ГИС технологията и фотографията:

ЛЮБИМИ МЕСТА НА КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Улови красотата на България през твоя обектив

Каним всички любители и професионални фотографи да покажат своята уникална гледна точка към красотата на страната ни чрез снимки. Може да поставите на фокус различни свои открития, включително природни, културни, археологически, исторически забележителности, пейзажи или завладяващи градски сцени и т.н. На финала чрез всички кадри ще бъде създадена интерактивна ГИС карта с най-любимите и впечатляващи кътчета на страната. Карта, която ще позволи на всеки желаещ само с няколко клика да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на голямата палитра от участници в конкурса.

Регламент за участие  

В конкурса имат право да участват всички желаещи физически лица, любители и професионални фотографи, без ограничения във възрастта. Всеки желаещ може да се включи с неограничен брой авторски снимки, с размер по-малък от 10 МB всяка. Файлове за участие се подават последователно чрез уеб ГИС формата: https://survey123.arcgis.com/share/b537c4ed1c78458183367a2d1bd2fab3. Кадрите трябва да са придружени с кратко заглавие, както и информация за тяхното местоположение. Няма ограничение в това кога са снимани кадрите. 

Преди да качите своите снимки, моля да имате предвид, че те следва да бъдат авторски, автентично възпроизведени или обработени допълнително и да отговарят на 3-те критерия: да притежават потенциал за споделяне, да бъдат оригинални, без тяхното засненаме да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници. Изображенията следва да не включват заснети хора и да отговарят на българското законодателство, обществения ред и добрите нрави. С пълните условия на конкурса може да се запознаете тук.

Награди

Три от всички фотографии ще бъдат избрани от специално жури на първо, второ и трето място, а техните автори ще спечелят ваучери за фото курс от Фотопавилион. Големият победител печели и ваучер на стойност 300 лв. за покупка на фото или видео техника, аксесоари или консумативи по избор от магазините на Фотопавилион.

Срокове

Краен срок за изпращане на фотографиите: 04.12.2020г.
Финалното класиране ще бъде съобщено на 15.12.2020г. на уебсайта и Facebook страницата на Есри България. Печелившите участници ще получат и електронно писмо от нас на имейл адреса, с който са се регистрирали за участие.

Победители 

Благодарим на всички, които се включиха във фотоконкурса и споделиха с нас своите любими места на картата на България! Благодарение на всички вас, първият по рода си фотоконкурс у нас събра в една интерактивна карта повече от 1 600 снимки на участници от цялата страна. Вижте всички снимки тук: https://arcg.is/TOq4G0.

А ето кой зае челните позиции в конкурса:

  • I-во място: Владислав Чанев със снимка на Полско-скакавишки водопад, с.Полска скакавица, Община Кюстендил
  • II-ро място: Елена Божкова, със снимка “Там, където времето е спряло”, Синеморец, плаж Велека погледнат отвисоко
  • III-то място: Борислав Узунов със снимка Параклис “Св. Йоан Летни”, на един от хълмовете над Язовир Пчелина
  • Организаторите присъдиха и две специални награди на Неси Арнауд за снимката “Божията милувка” на манастир “Св. Иван Рилски” и на Георги Раев за снимка “Below the peak” на вр. Мальовица в Рила.

Всички печаливши снимки може да видите в раздел “Подебидители” на картата https://arcg.is/TOq4G0.

Вярваме, че красотата на България може да бъде намерена навсякъде.

Покажете ни я през своя обектив! 

18 ноември 2020, 09:30ч.

Онлайн събитие
Излъчване на живо в Youtube


Приложението на Географските информационни системи преминава далеч отвъд границите на нашето въображение.


Джак Данджермонд
Esri Inc.