Новини

Базовите карти в Living Atlas of the World – с още по-висока резолюция!

Esri и Maxar предоставят на ArcGIS потребителите изображения на почти половината Земя, с подобрена резолюция от 1,2м до 60см.

Огромната колекция от географски данни за цял свят Esri Living Atlas of the World, включваща карти, приложения, слоеве от данни и много други – вече ще предлага на потребителите на ArcGIS Online базовите карти Maxar Vivid с още по-висока резолюция. Това стана възможно чрез сключването на ново многогодишно споразумение между двата технологични гиганта Esri Inc. (глобален лидер в сферата на ГИС) и Maxar Technologies (доставчик на цялостни решения за Космоса).

Maxar-Calif-wildfires-image

Потребителите на ArcGIS по целия свят разчитат ежедневно на Living Atlas за създаване на нови производни карти и слоеве от данни, за провеждане на екологични проучвания и за изграждане на дашбордове за пожари и за още много приложения. Постигнатото ново споразумение прави възможно Esri да предостави базовите карти в Living Atlas с подобрена резолюция от 1,2 м до 60 см. Това подобрение отразява продължаващата инвестиция от екипа на Esri Living Atlas за предоставяне на базови карти на изображения с най-високо качество и най-висока разделителна способност на потребителите на ArcGIS за създаване на по-точни карти и вземане на по-добри решения.

През последното десетилетие Maxar се превърна в най-големия доставчик на сателитни изображения за Living Atlas на Esri, осигуряващи ясен и много прецизен слой глобални сателитни изображения за поддръжка на картографиране, визуализация и анализи. Maxar предоставя тримесечни актуализации на Vivid, за да може крайните потребители на ArcGIS да разполагат с възможно най-актуалните данни.

1657562117487

Ето кои продукти на Maxar се предлагат в Living Atlas:

  • Vivid Standard е базова карта на глобално изображение с висока разделителна способност, висока точност, изградена със сателитни изображения на Maxar;
  • Vivid Advanced надгражда качеството на Vivid Standard в избрани градски райони с почти безоблачни базови карти на изображения;
  • NaturalVue® 2.0 е мозайка от изображения, която комбинира повече от 60 000 изображения на Landsat 8, за да създаде безпроблемна, практически без облаци, 15-метрова базова карта, която отразява истинските цветове на Земята;
  • Националният индикатор за градска промяна (NUCI) е комерсиален продукт, който подчертава зони на ново строителство чрез изолиране на промени, които продължават във времето, извлечени от повече от 13 000 изображения на Landsat.

 ###