Новини

Белият дом разчита на Esri за превенцията на смъртните случаи заради жегата

ГИС портал служи за превенция на жертвите от жегата в САЩ.

Около 700 американци всяка година стават жертва на високите температури, което прави жегата най-смъртоносната форма на екстремно време.  За да не расте, успоредно с увеличаването на топлината, и броят на заболелите или починалите заради нея, Белият дом разчита на географските информационни системи и софтуерните решения на лидера в областта на тези технологии – Esri Inc.

heat.gov_current_conditions

За втора поредна година администрацията на президента Байдън пуска сайт, с който да помогне на жителите в най-горещите точки на Америка, а и в цялата страна, да се подготвят за безопасно преживяване в свръх топлите дни. Сайтът Heat.gov е създаден, за да „предоставя на обществеността и институциите, вземащи решения ясна, навременна и научно обоснована информация, за да разберат и намалят рисковете за здравето от екстремните горещини“, се казва в официалното съобщение за медиите. Heat.gov е насочен към широк кръг лица, вземащи решения, от управляващите големи компании и представителите на местни власти до отделните хора, като майката, която се опитва да реши дали е безопасно за децата да играят навън или ръководителя на строителен екип, който трябва да прецени дали е добре работниците да са на терен и т.н.

Heat.gov показва на видно място брояч на това колко хора в САЩ живеят под предупреждение за горещина всеки ден (повече от 39 милиона към момента на стартиране на сайта). Той служи и като хранилище за съществуващи данни и полезна информация от различни агенции , но също така разполага и с нови ресурси и инструменти с актуализиращи се данни, на базата на които ад се правят прогнози и да се планира.

heat.gov slider

Heat.gov разчита на глобалния лидер в географски информационни системи Esri за основната технология на този животоспасяващ портал.

###