Новини

Даден бе старт на 11-ата кампания „Да изчистим България заедно“

Есри България получи специален плакет като технологичен партньор на най-голямата доброволческа инициатива у нас

Датата на тазгодишното голямо национално чистене вече е известна – 16 септември. А очакванията на организаторите от bTV са в него да се включат около 400 хиляди доброволци.  Това стана ясно на специалната церемония, организирана за старта на 11-ата ежегодна кампания „Да изчистим България заедно“, състояла се на 9 юни в Event Space 2020. Сред официалните гости бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, както и представители на компании и организации, партньори на инициативата.

На церемонията бяха връчени и специални благодарствени отличия на изявени доброволци и партньори на кампанията. Миглена Кузманова, мениджър Бизнес развитие в Есри България и Анастасия Чотрова, старши ГИС експерт в компанията, приеха специалния плакет – признание за дългогодишната подкрепа на Есри България като технологичен партньор на инициативата.

IMG_1138_Instagram & LinkedIn

„Да изчистим България“ е най-голямата доброволческа инициатива у нас. По данни на МОСВ, досега в кампанията са се включили 2 500 000 души, които са събрали 94 000 тона отпадъци.

Официалният старт на световната инициатива за 2023 г. бе даден на 6 юни в Брюксел от председателя на Европейския парламент – г-жа Роберта Мецола. През 2023 г. World Cleanup Day ще се проведе именно под патронажа на Европейския парламент и със силната подкрепа на ООН, която включи инициативата в Програмата и Съвета на ООН по околната среда.

Da izchistim Bulgaria zaedno_16 Sept_Instagram & LinkedIn

„В тазгодишното издание очакваме повече доброволци. На 16 септември, в Световния ден за почистването, ще се включат над 190 държави. На 6 юни получихме знак за старт с подкрепата на Европейския парламент и европейските институции. Надявам се в България да покажем отново, че нашият отбор е най-силен и най-отговорен и да имаме 400 000 доброволци“, сподели по повод старта на кампанията Мария Лазарова, маркетинг мениджър „Телевизионни проекти“ в bTV.

###