Новини

ЕСРИ България отбелязва 25 годишен юбилей

Компанията ще предоставя ГИС решения за тазгодишното издание на най-голямата инициатива за активен живот у нас „Нестле за Живей активно!“ .

През септември ЕСРИ България, лидерът в областта на географските информационни системи у нас, чества 25 години от своето създаване. Основана през 1995, компанията е изключителен представител за България на пионера в сферата на ГИС Esri Inc., и  вече 25 години активно внедрява най-съвременни геопространствени технологии, предоставяйки на българските потребители световно утвърдени ГИС решения за техните нужди.

По повод своята годишнина и като част от социалната си политика ЕСРИ България застава зад още една мисия – мисията за активен начин на живот. Компанията анонсира своето участие като основен технологичен партньор на най-голямата инициатива в тази сфера у нас “Нестле за Живей Активно!”. Събитието ще се проведе на 22 септември, за да мотивира повече хора да спортуват и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот. ЕСРИ България подпомага този своеобразен празник на движението с комплекс от специализирани ГИС приложения, които ще направят преживяването на участниците по-интерактивно и безопасно, като заедно съберат 15 000 000 крачки. През целия ден всеки ще може в реално време да проследява достигането на поставената цел с помощта на аналитичен уеб дашборд –  технология, използвана за управление на едни от водещите маратони в света.

“Като екип, ние от ЕСРИ България сме посветени на каузата да развиваме и утвърждаваме мястото на геопространствените технологии във всички сфери на социалния живот у нас, като предоставяме ефективни ГИС решения за справяне с предизвикателствата на днешния и утрешния ден.“, коментира Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България.

Esri Bulgaria Birthday

Следвайки тази кауза, в своя 25-годишен опит ЕСРИ България непрекъснато открива нови хоризонти за изграждането на комплексни и иновативни ГИС системи у нас, базирани на утвърдени световни стандарти. Стъпвайки на Esri ArcGIS технологията, компанията реализира редица ГИС проекти в национален мащаб в различни сфери на икономиката, в това число кадастър, инженерна инфраструктура, околна среда, земеделие, сигурност, здравеопазване, образование и много други. ЕСРИ България е партньор на българските университети и официален организатор на Световния ден на географските информационни системи в България.

 ###