Новини

ЕСРИ България с награда за устойчиви политики в COVID-19

Компанията беше отличена за своите социални ГИС проекти за борба с пандемията.

02 октомври 2020г. – В конкурса за “Най-зелените компании в България” ЕСРИ България получи признание за цялостната социална политика, която прилага в подкрепа на усилията за борба с пандемията от коронавирус в страната. За 10-та поредна година b2b Media отличи компании, общини, неправителствени организации и личности с особени заслуги в грижата за околната среда, а тази година конкурсът беше допълнен с нови категории свързани с необичайните предизвикателства на 2020 година.

Отличието бе присъдено на ЕСРИ България за комплексът от ГИС приложения, които компанията разработи в синхрон с нуждите на обществото и институциите да получават важна информация и пространствени анализи за развитието на пандемията у нас.

Esri Bulgaria Award

В началото на месец март тази година екипът на компанията изготви специализирано уеб ГИС приложение, което да дава ясна визуална картина на обстановката в страната. Приложението имаше за задача да отразява информацията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, която традиционно беше оповестявана устно. В знак на солидарност с усилията и на българските институции и като част от своята политика за социална ангажираност, ЕСРИ България  реализира ГИС частта от “Националната система за борба с коронавируса у нас”, включваща Единния информационен портал за коронавирус. Системата е полезен инструмент за гражданите, като същевременно се използва активно и от редица институции, включително лабораториите, лечебни заведения, лекари  т.н.

ГИС приложенията продължават да бъдат поддържани и развивани, така че да допринасят за по-добрата обществена осведоменост по темата. Стремежът на компанията е всеки да има достъп до актуална информация, и да може да следи по всяко време, само с няколко клика, развитието на пандемията.

CoronaVirusMapBG

В усилията си да противодейства на ефектите от кризата и като част от социалната си политика, ЕСРИ България застана и зад мисията за активен начин на живот. Компанията се включи като основен технологичен партньор на най-голямата инициатива в тази сфера у нас “Нестле за Живей Активно!”, като предостави специализирани ГИС приложения, които да направят преживяването на участниците по-интерактивно и безопасно. Същевременно, събитието беше наблюдавано изцяло в реално време, чрез специализиран ArcGIS дашборд, който позволи на организаторите да следят гъстотата на хората по всеки един от маршрутите, за да избягват струпвания.

###