Новини

Лятната антиспин кампания с уеб карта от Есри

ЕСРИ България създаде интерактивна уеб ГИС карта за нуждите на антиспин кампанията на Министерство на здравеопазването.

София, 10 септември 2014г. – От днес уеб карта показва къде и кога можем да се консултираме и изследваме за ХИВ/СПИН в рамките на лятната антиспин кампания по програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването. Уеб картата е публикувана на уебсайта на програмата и показва къде се намират мобилните медицински кабинети в различните области на страната, както и това кога можем да се изследваме и консултираме напълно безплатно и анонимно в тях.

Картата е интерактивна, лесна за използване, като организаторите на кампанията се надяват тя да улесни значително желаещите да се изследват, като същевременно информира и привлече нови такива. За разработването на уеб картата е използвана облачната Esri ГИС платформа ArcGIS Online.

Досега над 30 000 души са се изследвали в предходните летни антиспин кампании сочат данни на програмата. Тазгодишна кампания започна на 4 август, като ще протече до 20 септември във всички 28 области на страната. Повече информация за кампанията можете да намерите на уебсайта на програмата http://www.aidsprogram.bg/index.php.

###