Новини

Лятна антиспин кампания 2015 с уеб карта от Есри

ЕСРИ България създаде интерактивна уеб ГИС карта за нуждите на антиспин кампанията на Министерство на здравеопазването.

София, 26 август 2015г. – От днес уеб карта показва къде и кога можем да се консултираме и изследваме за ХИВ/СПИН в рамките на лятната антиспин кампания по програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването. Уеб картата е публикувана на уебсайта на програмата и показва къде се намират мобилните медицински кабинети в различните области на страната, както и това кога можем да се изследваме и консултираме напълно безплатно и анонимно в тях.

Картата е интерактивна, лесна за използване, като организаторите на кампанията се надяват тя да улесни значително желаещите да се изследват, като същевременно информира и привлече нови такива. Уеб картата е създадена от ЕСРИ България, като за нейното разработване е използвана облачната Esri ГИС платформа ArcGIS Online.

Здравната инициатива се провежда в периода от 3 август до 13 септември с идеята да поощри безплатното и анонимно консултиране и тестване за ХИВ. Към 17 август 1 791 души в цялата страна са се изследвали и научили своя ХИВ статус.

АНТИСПИН кампанията се осъществява във всички 28 области чрез медицински екипи в мобилни кабинети, на пригодени за целта терени, в Кабинетите за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), както и в лабораториите на регионални здравни инспекции.
Повече информация за кампанията можете да намерите на уебсайта на програмата.

###