Новини

Международна Есри потребителска конференция

Повече от 16 000 ГИС потребители се включиха в най-мащабния ГИС форум в света.

Където ти си ГИС! Под този надслов премина 32-та международна Esri Потребителска конференция, която се проведе в конгресния център на Сан Диего, Калифорния от 23 до 27 юли. Събитието събра рекорден брой участници – над 16 000 ГИС потребители от цял свят, като доказа още веднъж, че ГИС технологиите са ключов ИТ инструмент за почти всяка една сфера на икономиката, в това число централна и местна власт, кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, регионално развитие, транспорт, земеделие, отбрана, телекомуникации, здравеопазване, образование и други.

esri-user-conference-2012

„Esri Потребителската конференция е уникална възможност да се запознаеш и да обмениш опит със специалисти в различни сфери от множество краища на света. Срещаш хора, с които впоследствие си сътрудничите и обменяш идеи относно съвместни ГИС приложения – възможност, която иначе не само не би оползотворил, но и не би помислил, че съществува. Защото ГИС открива нови хоризонти. Отваря света.“ Това споделя един от хилядите участници в конференцията. И наистина Esri конференцията е мястото, където ГИС потребители от всички краища на света се събират, за да споделят своя опит, да се запознаят с последните новости в сферата на Геопространствените технологии и поставят началото на нови партньорства.

Jack_Esriuc_2012

Тази година пред хилядите участници, в рамките на пленарната сесия, президентът на Esri, Inc., Jack Dangermond, приветства ГИС общността и сподели своята визия за развитието на ГИС технологиите. “Доскоро ГИС организираше нашите данни; време е да споделим тези данни и ГИС функционалност. Може ли това да стане в глобален мащаб? Напредъкът в областта на компютрите, Уеб, мобилните устройства, измерванията в реално време и ГИС софтуера правят това възможно. И не само може, но и трябва, защото само по този начин имаме възможност да управляваме нашия бизнес, заобикалящата ни среда и света като цяло информирано, ефективно и устойчиво.”
По традиция на Esri потребителската конференция бяха раздадени и награди за специални постижения в сферата на Географските информационни системи. Отличени бяха повече от 170 организации заради своята визия, лидерство, упорита работа и иновативност в използването на ESRI ГИС технологиите.
Повече информация за събитието можете да намерите на www.esri.com/uc

# # #