Новини

Нова световна инициатива на Esri в отговор на бедствията

Посрещнете предизвикателството на Esri и създайте ГИС приложение, допринасящо за информиране и справяне с бедствия.

disaster

София, 07 август 2014г. – Обществото във всяка страна по света е било застигано от природно бедствие. Прогнозата на учените е за климатични промени, водещи до все по-разрушителни природни катастрофи. За създаването на така необходимата устойчивост при тяхното настъпване са необходими повече информираност, анализи на риска, превантивни и навременни действия.

Ето защо Esri стартира инициативата Global Disaster Resilience App Challenge за разработване на ГИС приложения, допринасящи за информиране и справяне с природни бедствия. Включете се в инициативата и станете част от многото учени, ГИС специалисти и програмисти по света, които правят градовете ни по устойчиви, а нас самите по-подготвени за природните бедствия, от които сме застрашени.

Разработчиците на най-добрите приложения ще бъдат наградени за своя принос с $10 000!

Службата на ООН за намаляване на риска от природни бедствия (UNISDR) е изготвила списък на основните стратегии, към които приложенията трябва да са насочени. Списък със стратегиите, идеи за приложения и повече информация можете да намерите на уебсайта на Global Disasters App Challenge. За улеснение на участниците Esri е публикувала и Правила и насоки за участие в инициативата.

Крайният срок за кандидатстване е 27 август, 17:00ч.  (Тихоокеанско време).

Нека заедно посрещнем предизвикателствата на природата. Но този път нека сме подготвени за тях!

###