Новини

По следите на вируса Ебола от 1976 до днес

Есри разработи интерактивна уеб ГИС карта, представяща 40-годишната история на вируса ебола.

София, 21 август 2014г. – Есри, водещата в света компания за Географски информационни системи, разработи интерактивна уеб ГИС карта, представяща 40-годишната история на вируса ебола – от първия регистриран случай в Демократична република Конго до разрастващата се в момента криза в Западна Африка.

Уеб ГИС картата като на кинематографична лента преминава през всички регистрирани огнища и известни факти, свързани със смъртоносния вирус. Нещо повече, в нея са интегрирани богат снимков материал и статистически данни, които представени визуално, позволяват на потребителите да си отговорят на основни въпроси като къде, кога, какво, колко и как. И докато учените са в търсене на източника на ебола в природата, картата разказва и за регистрираните случаи на зарязване с опасния вирус след досег с инфектирани животни.

За разработването на картата е използвана облачната ГИС платформа на Есри ArcGIS Online, която предоставя интуитивни и лесни инструменти за създаване, публикуване и споделяне на ГИС информация и функционалност. Нещо повече, Есри ГИС технологията позволява директно вграждане и публикуване на уеб ГИС картата в уебсайтове, за да може тя да достигне до повече читатели.

###