Новини

Предстои надграждащ обучителен уебинар по програма “ГИС в училище”

За улеснение на участниците, уебинарът ще се проведе на две дати с едно и също съдържание.

Във връзка с действащата програма за достъп до ГИС технологии в училищата, екипът на ЕСРИ България организира безплатен практически уебинар, който е предназначен да надгради и повиши уменията за работа с предоставяния софтуер. Той има за цел да подпомогне учителите с идеи и материали за успешен старт на новата учебна година.

Обучение ще е полезно, както за учителите и директорите, така и за експерти от РУО и МОН.

Уебинарът ще се проведе на две дати с едно и също съдържание, като всеки може да избере дата в зависимост от своята заетост:

Регистрацията за участие е безплатна.

Екипът по програмата отново ще отговаря на въпроси на живо в онлайн чат. Ако желаете може да ги зададете предварително на имейл: schools@esribulgaria.com

ГИС уебинар

В рамките на събитието ще бъде направена демонстрация на начина на управление на училищната организация в платформата ArcGIS Online и администриране на потребителите в нея. Ще бъдат представени новите материали и готови учебни ресурси, налични в сайта на програмата, достъпни на български език и директно приложими в различни дисциплини. Обучението ще разгледа и няколко лесни за работа ГИС инструмента в помощ на преподавателите по география, история, биология и други предмети. Ще бъдат представени предстоящите събития, инициативи и обучения, подходящи за представителите на образованието.

На финала присъстващите ще получат сертификат за участие.

„ГИС в училище“ е инициатива на Есри България, реализирана в училищата в България съвместно с Министерството на образованието и науката. Тя цели да бъде осигурен достъп до ГИС софтуер за учебни цели на българските училища, така че обучението у нас да отговаря на съвременните очаквания на учениците, технологичните им способности и потребностите на цифровото общество. Повече информация ще откриете на: https://teach-with-gis-bulgaria-esribulgaria.hub.arcgis.com/ .

###