Новини

Първи научно-индустриален форум: Ден на БЛС 2017

Събитието ще събере за първи път в България на едно място представители на водещи държавни, научни и корпоративни организации с опит в БЛС.

Нарастващото значение на безпилотните летателни системи (БЛС) в работата на различни организации и все по-честото им комерсиално използване пораждат идеята за организиране на първия у нас Ден на безпилотната летателна система. Събитието ще се проведе на 2 юни 2017г. (петък) в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”  с начален час 09:30 часа. Част от богатата програма на форума включва демонстрация в реално време на възможностите на БЛС за решаване на конкретни практически задачи, дебрифинг на резултатите, представяне на съвременни продукти и услуги за работа и събиране на данни с безпилотните системи.

По време на форума екипът на ЕСРИ България ще представи най-съвременните методи за обработка и интеграция на данни от безпилотни летателни системи в ArcGIS. Ще отделим специално внимание на това как с помощта на иновативното приложение Drone2Map for ArcGIS можете да превърнете Вашия дрон в мощен ГИС инструмент за визуализиране, анализ и пълноценно използване на данните, скрити в заснетите с дрон изображения. Ще бъдат представени и мощните функционални възможности за улесняване работата с БЛС, бързо споделяне и ефективно използване на крайните продукти. На специалния ни корпоративен щанд ще имате възможност да получите отговори на своите конкретни въпроси, както и да се докоснете от близо до някои от представените приложения.

Въпросите, които ще бъдат дискутирани на форума имат важно значение за множество ключови области: приложения на БЛС в икономиката, управлението на природни и техногенни кризи, отбраната, селското стопанство, градското и пространственото планиране, регионалното развитие и инфраструктурата и т.н. Ето защо на форума ще присъстват представители на широк кръг държавни институции, учебни и научни организации, както и на водещи фирми в областта.

DroneDay_Poster

Ден на безпилотната летателна система 2017 се организира от Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, Компания „О и К“, със съдействието на ЕСРИ България и Географика ООД.

Програмата на събитието може да намерите тук: Programme_Day of UAV 2017

###