Новини

Разкажете своята история върху географска карта

Включете се в първото по рода си състезание в света за разказване на истории посредством карти.

Esri стартира първото в света състезание за „разказване“ на истории с помощта на онлайн географски карти – Storytelling with Maps Contest. Конкурсът е вдъхновен от все по-широкото прилагане на този тип карти за информиране на обществото относно социално значими въпроси, взимане на информирани решения в различни сфери, представяне на интересни факти и много други.

Всеки има възможност да се включи в състезанието, като за целта не е необходимо нищо друго освен много вдъхновение и една интересна история, която да представи визуално върху географска карта с помощта на някое от лесните за използване приложения Esri Story Maps Apps. Картата може да бъде публикувана навсякъде, в това число в облака на Esri, като за целите на състезанието, компанията предоставя безплатни временни абонаменти за облачната платформа ArcGIS Online. За тези от участниците, които досега не са създавали такъв тип карти е налично и ръководство.

„Използвайте всички ресурси, с които разполагате, като снимки, видеа, статии и др., и ги интегрирайте във Вашата собствена динамична карта, за да разкажете историята възможно най-нагледно и интересно. Комисията в журито ще избере именно онези участници, които са успели да представят своите истории по начин, който интригува и въвлича останалите.“, съветва Алън Карол, тийм лидер, Esri.

Категориите, в които можете да участвате са следните:

  • Околна среда и устойчиво развитие
  • Туризъм
  • Култура, история и събития
  • Наука, технологии и здравеопазване

Крайната дата за участие е 2 юни 2014г., като победителите в различните категории ще бъдат обявени в рамките на Esri потребителската конференция, 14-18 юли 2014г. в Сан Диего.

Не пропускайте възможността да разкажете своята история и да сте сред победителите, обявени на най-престижния ГИС форум в света, които ще си тръгнат с различни награди, в това число с едногодишен абонамент за ArcGIS Online.

 ###