Новини

Светът чете новините на геогрaфската карта

ESRI представи приложението Storymap, което позволява да четем 86 от най-големите англоезични вестника, върху уеб карта.

„Новинарската” географска карта на ESRI образова потребителите за местоположението на новините и информира за случващото се от Хонолулу до Москва и Бризбейн.  Приложението е изключително лесно за използване като с едно кликване върху избрания град на картата се появява съответният вестник в електронен вид.

Можете да прочетете новините от света на картата на ESRI.

story_map_esri

Защо географска карта? Психолози са установили, че информацията се възприема и разбира най-лесно когато е под формата на карта. Ето защо журналисти и редактори по цял свят използват Географските информационни системи и ГИС-базираните карти на ESRI в своята ежедневна работа, за да онагледяват истории, правят проучвания за статиите си, представят прогнози за времето и организират обществено значими кампании. Сред едни от най-големите клиенти на ESRI са медии като вестниците Washington Times, USA Today, Philadelphia Inquirer, редица ТВ канали и интернет медии.

В България кампанията на националната телевизия bTV “Да изчистим България за един ден” използва ГИС за аналитично визуализиране на данните. Анализът на информацията събрана чрез технологията на ESRI показа, че около 2000 замърсени места, маркирани през 2012 г., са се запазили чисти и само 40 са били повторно замърсени, както и представя нагледно концентрацията на замърсени места на база брой население по общини.

###