Новини

Стартира Maps.com на Esri

Maps.com ще помогне на хората да разберат по-добре света чрез силата на картографията.

Untitled (1024 x 512 px)

Esri, глобалният лидер в сферата на ГИС технологиите, създаде Maps.com – платформа за споделяне и обсъждане на визуално ангажиращи карти, които вдъхновяват, предизвикват, образоват, радват и провокират в безброй теми и формати. Чрез анализи и динамични визуализации, видеоклипове и 3D модели, Maps.com вече представя теми като изменението на климата, цифровото разделение и дори изучаването на Марс.

Идеята зад новата платформа на Esri е силата на картографирането да достигне до широка аудитория. Сайтът е подходящ както за обикновените потребители, така и за любители на картографията, учени и специалисти, които търсят достъп до нови и полезни ресурси с данни или проницателни истории от света, който ни заобикаля.

Untitled (1024 x 512 px) (1)

Платформата Maps.com е със специален фокус и върху авторите. Насърчават  се всички желаещи: частни лица или организации, да изпращат свои карти, които да бъдат представени на сайта. За да подадете свой проект на редакционния екип на платформата, последвайте: maps.com/submit-map/.

„Картите ни помагат да разказваме истории за това, което се случва на нашата планета, да изпробваме нови идеи и ни насочват накъде искаме да поемем“, споделя Джак Данджермонд , основател и президент на Esri. „Горди сме, че с Maps.com ние си партнираме с някои от най-иновативните създатели на карти, които ни разкриват  бъдещето, пред което сме изправени, лошо или добро, и които могат да ни помогнат да изградим по-добър свят.“

###