Новини

„Чувствам се част от професионален и иновативен екип“

Блиц интервю с Надя Петкова, стажант ГИС и бази данни в Есри България

Надя Петкова е дипломиран магистър по специалността „Географски информационни системи и картография“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и стажант „ГИС и бази данни“ в нашия екип.

Споделя за себе си, че се вълнува от всичко около нея. „Обичам да се разхождам в природата и да се чувствам като част от нея. Кулинарията за мен не е просто хоби – това е моят личен култ, в който създавам и експериментирам с различни вкусове, като ги споделям с приятелите и семейството си. Пътуванията са моят път към откривателствата – всяка нова дестинация е едно пътешествие към различни култури, аромати и срещи. A работата ми с ГИС е още една моя страст, която ми дава възможност да изследвам и разбирам света около нас по нов и увлекателен начин“.

Разберете повече за Надя и защо вярва, че с ГИС технологиите могат да се вземат нужните решения за по-доброто бъдеще на всички ни.

internship 2 (6)

Избра стаж в Есри България, защото…

Предоставя страхотна възможност да работя с водещи ГИС технологии и екип от професионалисти.

Как би описала стажа с до 5 думи?

Комбиниране на приятното с полезното.

Кои са 3-те неща, които най-много ти харесват в стажа?

Възможността за практическо прилагане на знанията ми, работата в екип и възможността за развитие.

Разкажи ни за ментора си с 3 думи:

Активна, ангажирана, за пример.

Какво ново научи за ГИС?

Научих доста нови неща – нови инструменти за анализ на географски данни, нови принципи за пространствени анализи и визуализация. Научих и за последните тенденции и развития в областта на ГИС технологиите. Това са само част от нещата, които „откраднах“ за себе си, пък и нали това е хубавото на ГИС – непрестанното развитие.

Най-важните умения, които усвои по време на стажа, са …

На първо място е умението за добра комуникация, което е от основно значение за успешното внедряване в екипа. Развих също критичното си мислене и умението за решаване на технически предизвикателства. Не на последно място, способността за адаптиране към нови технологии и методи в областта на ГИС. Като цяло, всяко едно умение, което усвоявам и надграждам по време на стажа, е от голяма полза за бъдещото ми развитие в областта.

Как се чувстваш като стажант в екипа на Есри България?

Чувствам се вълнуващо и приета, част от един професионален и иновативен екип.

С какво се промени от човека преди стажа?

Промених се като професионалист – стажът ми помага да развия нови умения и да се убедя в правилността на избора си, като ме насърчава да преследвам активно своите амбиции.

За какво мечтаеш?

Мечтая за успешна кариера в областта на ГИС и за принос към иновациите в тази сфера.

На кого би препоръчала кариера в ГИС?

Препоръчвам кариера в ГИС на всеки, който обича комбинирането на иновативните технологии с решаването на проблеми от местно, регионално, дори и световно ниво. Пък и не само, кариерата в ГИС е подходяща за всеки, който е отворен към света, който ни заобикаля.

Вярваш ли, че ГИС технологиите променят света?

Да, със сигурност вярвам. ГИС технологиите имат огромен потенциал да променят света, защото предоставят невероятни възможности за анализ, оптимизация и решаване на проблеми, които засягат глобалната общност. ГИС технологиите играят ключова роля във формирането на стратегии, подпомагайки решенията, които водят до по-добро бъдеще за всички. Те ни помагат да видим света по нов различен начин и да вземаме по-информирани решения за бъдещето си.

###