Новини

ArcGIS 10.5 носи революция в сферата на ГИС

Новата версия на водещата в света ГИС платформа вече е достъпна и за българските потребители.

София, 26 януари  2017   ArcGIS 10.5 идва с много нови специализирани решения, разширена функционалност и впечатляващо портфолио от готово за използване съдържание от цял свят. С версия 10.5 вие получавате цялостна многокомпонентна ГИС, която ще отключи пълния потенциал на вашите данни.

Insights for ArcGIS

Insights for ArcGIS е най-новото попълнение в ArcGIS платформата, което предоставя иновативно потребителско изживяване и интерактивен анализ на данните. Леко, лесно за използване и същевременно изключително мощно уеб приложение, което ще ви позволи да изследвате и анализирате  големи обеми от данни по-бързо и лесно от всякога.

С Insights for ArcGIS вие можете да:

 • Извършвате сложни пространствени анализи, използвайки “drag and drop” инструментите на приложението. Така, само с едно провлачване на данните с мишката, вашият анализ е готов!
 • Визуализирате резултатите от направените анализи чрез автоматично зареждащи се свързани карти, графики и таблици.
 • Възползвате се от иновативната функционалност на приложението за умно картографиране (Smart Mapping). Заредете вашите данни и оставете на приложението само да ги представи на картата по най-добрият картографски начин.
 • Много други

Insights for ArcGIS image


ArcGIS Desktop
 

Новата версия на ArcGIS Desktop e много повече от настолен ГИС. Във версия 10.5 с ArcGIS Desktop вие получавате цялостен пакет от настолни приложения, в това число ArcGIS Pro, ArcMap, абонамент за облачната платформа на Esri ArcGIS Online, достъп до данни от цял свят посредством Living Atlas и още много.

Изпробвайте сами част от новите функционални възможности на ArcGIS Desktop, сред които: 

 • Умно картографиране (Smart Mapping)
 • Нови пространствено-времеви статистически анализи (2D/3D/4D, идентификация на горещи и студени точки, др.)
 • Много нови аналитични инструменти
 • Нови графики и диаграми, двупосочно интегрирани с картата
 • Нови и подобрени инструменти за обработка на LIDAR данни
 • Нови инструменти за бързо и лесно създаване на 3D модели
 • Разширени възможности за обработка на растери
 • Много нови инструменти за класификация на изображения
 • Работа с научни данни (HDF, GRIB, NetCDF, времеви растери и др.)
 • Много други

ArcGIS for Desktop 10.5


ArcGIS Enterprise
 

През последните години Esri работи усилено в посока създаване на най-мощния и цялостен ГИС сървър до сега. В ArcGIS 10.5 това е факт с ArcGIS Enterprise – продукт, продиктуван от нуждата на съвременните организации за обработка и анализ на големи и различни по формат обеми от данни. ArcGIS Enterprise е продължение на ArcGIS Server, но в нов, ориентиран към потребителските нужди вариант, който улеснява работата с данни и повишава аналитичните възможности на потребителите. ArcGIS Enterprise осигурява висока наличност, сигурност и капацитет в съчетание с изключително лесно администриране.

За тези, които боравят с големи обеми от данни в реално време, разширенията към ArcGIS Enterprise – GeoEvent Server и GeoAnalytics Server разкриват нови възможности за обработка и анализ на пространствено-времеви данни, с ускорено действие и много нови автоматични функционалности. В допълнение ArcGIS Image Server предлага динамична работа с изображения на сървъра, като позволява идентифициране на промени във времето, разширени растерни анализи и много други.

Drone2Map for ArcGIS

Drone2Map e ново оръжие в арсенала на ArcGIS за лесно и бързо създаване на продукти с изображения, заснети с дрон. Drone2Map for ArcGIS разполага с богати възможности за офлайн работа, използване на шаблони и много други функционалности за улесняване на работата с безпилотни летателни машини. Приложението поддържа още вградена 3D визуализация, като позволява лесно споделяне и пълноценно използване на крайните продукти.

Drone2Map for ArcGIS 10.5

ArcGIS решения за работа на терен    

Експертите на Esri са наясно колко важно е планирането и добрата подготовка за управление и извършване на полеви задачи. Ето защо във версия 10.5, ArcGIS платформата включва Workforce for ArcGIS ­– приложение от ново поколение за създаване и възлагане на задачи от офиса към теренните екипи. Нещо повече, Workforce for ArcGIS позволява мониторинг в реално време на работата и екипите. Решението може да бъде допълнено от мобилните ГИС приложения Navigator for ArcGIS, Collector for ArcGIS и Survey 123.

Survey 123 е ново мобилно ГИС решение в ArcGIS платформата за лесно и интуитивно събиране на данни чрез интегриране с ГИС формуляри. Приложението позволява създаване на въпросници, включващи географско местоположение и попълване на геобазата данни директно на терен.

В ерата на дигитализация ArcGIS 10.5 ви предлага ново поколение надеждни аналитични ГИС технологии, революционна функционалност и изключителна производителност.

###